fbpx

Necesarul de flori pentru nunta ta si alte mici accesorii pentru ziua nuntii

Cu siguranta de la nicio nunta nu pot sa lipseasca florile. Pur si simplu florile completeaza tinuta miresei si reprezinta elementele esentiale in decorul salii si nu numai.  Daca te pregatesti de nunta si esti in acest moment la capitolul “flori”, ar fi bine sa iti faci un necesar. Pentru ca cel mai probabil, ca viitoare miresica nu ai cea mai vasta experienta in organizarea nuntii, am pregatit un articol despre necesarul de flori pentru nunta, dar si alte mici detalii importante.

  • Lumanarile de nunta

Sunt decoratiuni folosite in cadrul cununiei religioase de catre miri si nasi. Acestea sunt deseori accesorizate cu flori, pentru un plus de eleganta si pentru a se asorta cu intreg conceptul nuntii. Cele mai folosite lumanari sunt cele de 60 cm, insa in ultimii ani, mirii au optat pentru lumanari mai mici de 20 cm (numite si “butuc”), deoarece sunt mai comode. Florile pot fi aranjate sub urmatoarele forme: sfera, cascada, buchet.

  • Aranjamentele pentru biserica

Pentru a marca acest eveniment important, mirii pot alege decorarea bisericii cu flori naturale. E o varianta eleganta, chiar si atunci cand se prefera minimalismul. Pot fi utilizate aranjamentele pe sfesnice sau cilindrii. 8 pana la 10 aranjamente, ar fi suficiente pentru a umple spatiul.

  • Cocardele si corsajele

Sunt folosite pentru personajele principale ale nuntii, cum ar fi: mire, nasi, parinti, frati sau surori. De obicei au forma unor mici buchete sau chiar un singur fir de floare si vor fi purtate pe durata intregului eveniment. In cazul corsajelor, acele bratari de flori pe care le poarta de obicei domnisoarele de onoare pe mana, acestea se pot asorta fie cu rochiile domnisoarelor, fie cu elemente din tinuta miresei si pot sa fie confectionate chiar din mici elemente ca si buchetul miresei sau se pot asorta cu cocardele cavalerilor de onoare.

  • Buchetul de mireasa

Trebuie sa fie unic si sa reprezinte in totalitate personalitatea miresei. Pentru el se prefera flori scumpe, cum ar fi: bujori, trandafiri David Austin, orhidee, ranuculus, anemone, brunia, etc.

  • Buchetul de nasa

Este de obicei mai mic decat cel de mireasa si se opteaza pentru florile preferate ale nasei tinand cont de intregul concept al nuntii.

  • Buchetele pentru domnisoarele de onoare

Pot fi sub forma de buchet sau accesoriu de mana. Cele mai des intalnite sunt buchetele din: lavanda, astilbe sau gypsophila.

  • Aranjamentele de masa si bar

Se aleg in functie de personalitatea si preferintele mirilor, insa trebuie tinut cont de stilul salii de nunta in care acestea vor fi asezate, dimensiunea si forma mesei invitatilor.

Masa mirilor trebuie sa fie cu totul speciala si de obicei se opteaza pentru decorararea ei in intregime cu flori.

Se opteaza pentru diverse flori si culori, incepand cu romanticii trandafiri si terminand cu flori pretioase cum ar fi orhideea.

  • Aranjamentele suspendate pentru decorul salii

Daca doresti ca atmosfera de la nunta ta sa fie cu adevarat speciala, poti sa optezi pentru aranjamente suspendate in sala. Sunt absolut incredibile si daca sala permite asemenea aranjamente, alege sa le ai: te vei simti ca in povesti!

  • Aranjamente florale masina

Masina care insoteste mirii de la biserica la locul unde are loc evenimentul trebuie sa fie speciala, festiva, de aceea si aceasta trebuie impodobita cu aceasi atentie si in concordanta cu intreg conceptul evenimentului.

  • Marturiile florale

Adevaratii iubitori de flori aleg sa le ofere invitatilor marturii florale: buchete mici de lavanda, spice de grau sau pante mici decorative (echeveria).

Adauga comentariul tau

WeCreativez WhatsApp Support
Sunt aici pentru ați răspunde la întrebări. Intreaba-mă orice!
Bună, Ai intrebări cu privire la serviciile noastre? Sunt aici 👋