fbpx

Iată câteva idei care sper sa va ajute sa va organizați mai bine ziua nuntii.

Sunt observații subiective, nu mă aștept sa fiți 100% de acord cu ele, mai ales ca ele sunt scrise pentru a-mi face mie viața mai ușoară. Sper totuși sa găsiți ceva util aici si sa rămână suficient loc si pentru surprize. Nu poți avea o zi memorabila daca totul e plănuit si executat perfect.

TIMPUL

In cei 4 ani de experiență cel mai mare dușman al meu a fost timpul. Cred ca pot număra pe degete nunțile la care pot spune cu mana pe inimă ca am avut tot timpul din lume sa obțin tot ce e mai bun din acele momente. Ca sa nu divaghez, o sa va enumăr:

1. Pregătirile – de obicei, aici totul se face pe fuga si nu e bine. De ce? Pentru ca pregătirile, daca se fac așa, stresează pe toata lumea si va strica buna dispoziție. Am auzit de zeci de ori fraza “Nu e nicio problema, in 10 minute mă îmbrac si in 15 minute ies pe ușa!”. Nu o sa dureze doar 10 minute, asta va garantez. La fel si cu machiajul si parul… daca cei care se ocupă de asta va spun ca termină in 2 ore, voi puneți 3 in programul vostru ca sa fiți siguri ca totul e ok. Situații neprevăzute apar la tot pasul (in cazul unei nunti… tot timpul).

Cu siguranța partea de pregătiri nu e cea mai importanta din ziua nuntii, dar e importanta pentru voi si energia cu care mai rămâneți daca faceți totul pe fuga înainte de ceremonia religioasa. Părerea mea sincera este ca mai bine va treziți mai de dimineața si luați totul încet, nu trebuie sa alergați.

Alta mare problema de care mă pot lovi este spațiul. Daca faceți toate pregătirile acasă, e bine sa alegeți pentru asta o camera mai mare, luminata de o fereastra măricica si cat mai aerisita, fără prea multe lucruri inutile in jur. Am fotografiat si in garsoniere, apartamente, camere de hotel, cred ca mă descurc in orice situație, dar cea mai mare problema a fost mereu… dezordinea. 🙂 Pe cat posibil, încercați sa țineți camera aceea cat se poate de ordonata. De multe ori acest lucru nu tine de voi, o sa am si eu grija ca toate lucrurile sa fie ok (toți care vin acolo își pun gentile peste tot, cei care ocupa de par si de machiaj la fel… etc. etc.)

2. Ceremonia Religioasa – de cele mai multe ori se ajunge cu foarte puțin timp înainte… si iar nu e ok. Aveți deja invitați care va așteaptă acolo, nu o sa știți cum sa va împărțiți sa ii salutați pe toți si o sa intrați pe fuga in biserica. Daca o sa fie cald, șansele ca unul din voi sa leșine este destul de mare (am văzut si asta si nu o singura data). Părerea mea este ca ar trebui sa ajungeți in fata bisericii cu cel puțin 20 de minute înainte.

3. Sesiunea Foto – in ziua nuntii, sesiunea foto este cea care suferă cel mai mult. In medie nu mi se acorda in ziua nuntii mai mult de 20-30 de minute cu tot cu drum. 🙂 Nu mai spun ca ideal ar fi ca aceasta sa aibă loc spre seara, la apus… si știu ca programul vostru nu poate fi atât de flexibil, dar eu o sa încerc, daca nu o sa puteți programa totul așa, sa va scot măcar 20 de minute afara daca locația e ok pentru asta si sa profitam de lumina aia minunata de la apus.

Pentru asta exista ședințele foto in alta zi care ies mereu mai bine, dar reprezintă o cheltuiala in plus pe care poate nu o vreți. Exista posibilitatea ca ședința foto sa nu fie o prioritate pentru voi si eu înțeleg si respect lucrul acesta. In acest caz nu trebuie sa va stresați. Daca aveți de gând sa faceți oricum o ședință foto după nunta, cu atât mai mult ar trebui sa alocați tot timpul celorlalte momente ale nuntii.

La sesiunea foto nu trebuie sa va streasti, e mai mult o plimbare foto/video. V-am povestit deja (sper) ca îmi place sa fac din asta o experienta faina pentru voi, nu vreau sa va torturez. 

Daca vrei sa facem poze cu prietenii apropiați, alocam 20-30 de minute doar pentru asta (si îmi place la nebunie si partea asta), dar numai daca avem timp si daca prietenii sunt puși pe distracție. Altfel, toate pozele de grup, cu nașii, părinții etc. le facem după biserica sau la local.

4. Petrecerea – aici toate sunt bune si frumoase de cele mai multe ori. Toata lumea e relaxata si se bucura. Daca muzica e buna si voi dansați, toata lumea e fericita.

Pentru mine este foarte foarte important sa am un loc la o masa… mi s-a întâmplat de câteva ori (ultima data chiar acum puțin timp) sa nu am unde sa stau, sa îmi pun ghiozdanul într-un colt (nesupravegheat) si sa nu fi mâncat nimic de la 10 dimineața pentru ca cei de la local au impresia ca eu trebuie sa fiu ultimul servit si asta doar daca le spun eu (de multe ori)… ei bine, nu! Eu trebuie sa fiu printre primii serviți cu aperitivul pentru ca urmează dansul vostru si, daca nu apuc sa mănânc nimic pana atunci, e foarte posibil sa nu mă pot concentra. Voi fi cu voi deja de foarte multe ore si, mai ales vara, nu am cum sa-mi iau sanvișuri cu mine pentru ca se strica in ghiozdan si batoanele de ciocolata se topesc etc. etc.

Cred ca am scris destul espanolviagra.net! Ca un mic rezumat…

1. Faceți-vă timp pentru toate momentele nuntii si lăsați cel puțin 30 de minute in plus fata de cat va așteptați sa dureze oricare din ele. O sa fiți mult mai relaxați in felul acesta.

2. Cu o seara înainte de nunta, încercați sa va închideți telefoanele si sa dormiți cel puțin 8 ore.

3. Bucurați-vă de ziua asta pe care o plănuiți de atâta timp… nu lăsa-ti nimic si pe nimeni sa va strice ziua. Fiți buni si fiți nebuni in aceasta zi, totul se termina mai repede decât va puteți închipui. Nu trebuie sa fiți atenți la mine (si in nici un caz sa nu va feriți de mine, orice va vine in cap sa faceți) decât atunci când va vorbesc, fiți cat mai apropiați unul de celălalt, țineți-va de mana, luați-va in brațe, sărutați-va si faceți din ziua asta cea mai frumoasa din viată voastră. La petrecere dansați ca si când ați fi la cel mai tare concert. Si spuneți-le lucrul asta si prietenilor voștri… petrecerea trebuie sa fie EPICA! :))

Atât! Daca voi faceți doar 25% din ce am scris eu mai sus, veti avea cele mai frumoase amintiri!

Cu drag,
Ionut