fbpx

Când nu se fac nunți în anul 2021?

  • Nu se fac nunți în 2021 în zilele miercuri și vineri de peste an, în afară de cele cu dezlegare, însemnate cu hârtii ( dacă ați stabilit deja nuntă într-o zi de vineri fie anul acesta fie în 2021 cel mai bine, discutați cu preotul care urmează să oficieze cununia religioasă)
  • Ajunul Bobotezei ( 5 ianuarie )
  • Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul ( 29 august )
  • Înălțarea Sfintei Cruci ( 14 septembrie )
  • Postul Sfintelor Paști ( 15 martie – 01 mai )
  • Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel ( 28 iunie )
  • Postul Adormirii Maicii Domnului ( 1 august – 14 august )
  • Postul Nașterii Domnului ( 14 noiembrie – 24 decembrie )

De ce nu se fac nunți în zilele de vineri?

Așa cum știm, zilele în care la noi, la români, se fac nunți sunt sâmbătă și duminică.

În contextul actual, din cauza pandemiei de coronavirus ziua de vineri a devenit tot mai căutată pentru organizarea nunților.

Anul acesta, în a două parte a sezonului (septembrie, octombrie, noiembrie) dar și pentru anul 2021… până aici nimic greșit pentru că foarte multe cupluri au fost nevoite să-și reprogrameze nuntă, chiar și noi i-am sfătuit că ziua de vineri este una potrivită… se pare că nu este tocmai așa.

Când nu se fac nunți în anul 2021?

Zilele de vineri sunt zile de post. În zilele de post nu se fac nunți. Nu sunt aprobate de Biserica Ortodoxă, practic nuntă într-o zi de vineri este ca într-o orice altă zi de post. În unele cazuri se acceptă dezlegări pentru motive bine întemeiate.

Cel mai bine este să discuati cu preotul dată aleasă pentru oficierea slujbei religioase.

“Învățătura Bisericii spune clar: nu se fac nunți în toate zilele de post și în posturile de peste an. Încercați să stabiliți o altă zi din săptămână, în care să nu fie post sau să nu fie o altă pricină care să oprească această slujbă espanolviagra.net. “arhimandrit Mihail Daniliuc

În contezxtul actual bunul mers al evenimentelor deja stabilite a fost serios perturbat, multe cupluri au fost nevoite să-și amâne evenimentul (evenimente programate pentru lunile mai, iunie, iulie, ale acestui an).

Datele pentru anul viitor se anunță destul de aglomerate deoarece cei ce nu au reușit reprogramarea pentru sfârșitul acestui sezon se suprapun de multe ori cu mirii ce aveau deja stabilită nuntă pentru 2021.

Suntem încă într-o situație neclară, nu se știe când și dacă se vor face evenimente de tip “nuntă” în acest an.

Dacă se vor face nu se cunoaște exact dacă rămâne în vigoare ipoteza conform căreia nu se vor organiza nunți cu mai mult de 100 de persoane.

Din punctul nostru de vedere, cu scuzele de rigoare este aberantă… să înțelegem că la mai puțin de 100 de peroane nu există risc de contaminare dar la 130, da? Nu înțelegem acest punct de vedere însă așteptăm date cât mai concrete.

Sperăm că în maxim o luna situația să fie mult mai clară.

Reorganizarea să fie făcută având la baza date concrete ce ne vor ajută atât pe noi ca prestatori foto video nuntă (Fotograf Nuntă București) cât și pe voi, să ne organizăm evenimetele atât pentru anul în curs cât și pentru 2021.

Să auzim de bine!
Echipa FotoPlayFoto Video Nuntă București

Adauga comentariul tau